Treća misteriozna smrt bogataša koji rade s kriptovalutama u mjesec dana - poginuo Vyacheslav Taran

1
Radiosarajevo.ba
Treća misteriozna smrt bogataša koji rade s kriptovalutama u mjesec dana - poginuo Vyacheslav Taran
Foto: Daily Mail / Šta se dogodilo Taranu?

Ruski milijarder i biznismen koji je radio s kriptovalutama poginuo je u helikopterskoj nesreći, što je postala treća misteriozna smrt povezana s kriptovalutama u posljednjih mjesec dana.

Vyacheslav Taran (53) poginuo je nakon što je helikopter u kojem je putovao pao na tlo u blizini grada Villefranche-sur-Mer nakon što je poletio iz Lausanne u Švicarskoj.

Sada se postavljaju pitanja oko okolnosti njegove smrti nakon što se nesreća dogodila po lijepom vremenu 25. novembra oko 13 sati. Putnik koji se trebao pridružiti letu navodno je otkazao u posljednji trenutak, što je također pobudilo sumnje.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Vijest o Taranovoj smrti dolazi nakon neočekivane smrti Tiantiana Kullandera, 30-godišnjeg osnivača kriptovalute koji je umro u snu 23. novembra.

Bio je jedan od umova iza tvrtke Amber Group sa sjedištem u Hong Kongu, nakon što je počeo kao tržišni trgovac za Goldman Sachs i Morgan Stanley.

Prije Kullanderove smrti, tech milioner Nikolai Mushegian (29) utopio se na plaži u Portoriku 29. oktobra.

U nesreći u kojoj je poginuo i Taran, koji je bio suosnivač platforme za ulaganje u obuku Libertex i Forex Club, poginuo je i 35-godišnji francuski pilot.

Iza njega je ostalo troje djece koje je dijelila s njegovom suprugom Olgom. Taran je živio u Monaku posljednjih 10 godina.

"S velikom tugom Libertex Group potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika upravnog odbora, Vyacheslava Tarana, nakon helikopterske nesreće koja se dogodila na putu za Monako u petak, 25. novembra 2022.", stoji u saopćenju njegove kompanije.

Francuske vlasti i Airbus, proizvođači helikoptera H130, pokrenuli su istragu o okolnostima nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije