Tragedija u zraku: Pilot Turkish Airlines preminuo tokom leta

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u zraku: Pilot Turkish Airlines preminuo tokom leta
Foto: Pexels / Turkish Airlines / Ilustracija

Pilot  Turkish Airlines, İlçehin Pehlivan (59), preminuo je nakon što je izgubio svijest tokom leta, što je natjeralo turskog nacionalnog avioprijevoznika da izvrši hitno slijetanje u New York, saopćila je kompanija u srijedu, 9. oktobra.

Incident se dogodio nakon što je avion poletio iz Seattlea u utorak navečer, prenio je portparol aviokompanije Yahya Üstün na društvenim mrežama.

Prema njegovim riječima, pilot je izgubio svijest nakon polijetanja leta TK204. "Pilot našeg aviona Airbus 350, leta TK204 iz Seattlea prema Istanbulu, se srušio tokom leta", napisao je Üstün.

Dramatični prizori: Dva tornada pogodila Floridu pred dolazak uragana Milton

Dramatični prizori: Dva tornada pogodila Floridu pred dolazak uragana Milton

"Nakon neuspješnog pokušaja pružanja prve pomoći, posada sa drugim pilotom i kopilotom odlučila je izvršiti hitno slijetanje, ali je pilot preminuo prije slijetanja."

Podaci o letu prikazuju da je avion letio iznad sjevernog dijela Kanade prije nego što je skrenuo prema jugu u pravcu New Yorka.

U saopćenju FAA (Savezne uprave za avijaciju) navedeno je da je let "sigurno sletio na Međunarodni aerodrom John F. Kennedy u New Yorku oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, nakon što je jedan od pilota doživio medicinsku hitnu situaciju."

Pilot, koji je radio za Turkish Airlines od 2007. godine, prošao je medicinski pregled u martu, tokom kojeg nije bilo naznaka zdravstvenih problema, rekao je Üstün.

"Turkish Airlines, duboko osjećamo gubitak našeg kapetana i izražavamo naše iskreno saučešće njegovoj porodici, kolegama i svim njegovim voljenima," dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije