Tragedija u SAD-u: Trogodišnji dječak pištoljem ubio jednogodišnju sestru

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u SAD-u: Trogodišnji dječak pištoljem ubio jednogodišnju sestru
Foto: Twitter / Značka / Ilustracija

U ponedjeljak, 17. jula se dogodila tragična nesreća u San Diegu, gdje je 3-godišnje dijete slučajno upucalo i ubilo svoju 1-godišnju sestru s pištoljem koji je pronašao u njihovom domu. Šerifov odjel okruga San Diego primio je poziv oko 7.30 sati o pucnjavi u jednom domu u Fallbrooku.

Kada su stigli na mjesto događaja, zvaničnici su potvrdili da je 3-godišnje dijete došlo do neosiguranog pištolja i nenamjerno upucalo svoju 1-godišnju sestru, kako je navedeno u saopštenju šerifovog odjela. Dijete od 1 godine pretrpilo je povredu glave i prevezeno je u lokalnu bolnicu.

"Uprkos naporima za spašavanje, proglašena je mrtvom oko 8.30 sati. Trenutno nema 'nepoznatih osumnjičenih' i nema prijetnje zajednici", rekao je šerifov odjel.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Nije jasno da li su odrasli bili u domu u trenutku pucnjave.

Ovo je najnovija nesreća sa namjerom slučajnog pucanja kod djece koja se dogodila u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema neprofitnoj organizaciji Everytown for Gun Safety, vatreno oružje je vodeći uzrok smrti djece mlađe od 18 godina u Sjedinjenim Državama, pri čemu slučajni pucnjevi čine 5% ukupnog broja smrtnih slučajeva od oružja među djecom starosti 17 godina i mlađim.

Strašna tragedija u SAD: Trogodišnje dijete domoglo se pištolja i ubilo majku

Strašna tragedija u SAD: Trogodišnje dijete domoglo se pištolja i ubilo majku

Prošlog mjeseca je 6-godišnji dječak u Detroitu dva puta upucao bebu. Također u junu, 3-godišnji dječak je preminuo nakon što se nenamjerno upucao u Tennesseeu, prema izvještajima zvaničnika. U maju, 4-godišnja djevojčica je nenamjerno upucala i ubila drugo dijete u Illinoisu, kako je saopšteno od nadležnih. Druga 4-godišnja djevojčica je teško povrijeđena nakon što se nenamjerno upucala u glavu u Georgiji, njen otac je ostavio napunjeni pištolj na podu njihovog doma, izvijestila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije