Tragedija u SAD: Stampedo na koncertu reperice, ima mrtvih

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u SAD: Stampedo na koncertu reperice, ima mrtvih
Foto: Printscreen / You Tube / Policija i Hitna pomoć na mjestu događaja

Dvije osobe su poginule, a osmero je povrijeđeno u stampedu koji je nastao nakon koncerta reperice GloRille u Rochesteru, New York.

Vlasti navode da je gužva vjerojatno nastala kada su posjetioci mislili da čuju pucnjavu.

"Međutim, nije bilo nikakvih dokaza koji potvrđuju da je došlo do pucnjave", rekao je za ABC News policajac Nicholas Adams.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Policija je saopćila kako je do stampeda došlo u nedjelju navečer, nedugo nakon završetka koncerta u dvorani Armory.

"Gužva je nastala kada su ljudi počeli juriti prema izlazu. Postoje izvještaji da su se čuli pucnji koji su izazvali paniku među okupljenima, ali to nije potvrđeno", rekao je šef lokalne policije David M Smith, a prenosi BBC.

Policija je u dvorani pronašla tri teško povrijeđene žene. Rhondesia Belton (33) je ubrzo nakon tog događaja preminula u bolnici. Vlasti su jučer navečer saopćile kako je od posljedica povreda umrla još jedna žena, ali nisu objavili njeno ime. Još jedna ženska osoba je u kritičnom stanju s teškim povredana, a sedam je zadržano na liječenju s povredama koje nisu opasne po život.

Zaštitar Anthony Rouse rekao je za WHEC-TV da se prijavio za rad na koncertu kada je saznao da tamo ide njegova kćerka. Ona je također povrijeđena prilikom stampeda te je neko vrijeme bila u bolnici.

"Prijavio sam se kako bih je mogao zaštiti na koncertu. I nisam uspio", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije