Tragedija u Njemačkoj: Dvoje djece poginulo u prevrtanju školskog autobusa

J. M.
Tragedija u Njemačkoj: Dvoje djece poginulo u prevrtanju školskog autobusa

Teška nesreća u blizini njemačkog Eisenacha: U prevrtanju školskog autobusa poginulo je dvoje 8-godišnjaka!

Prema navodima policije, 22 mališana starosti 8-11 godina nalazila su se u školskom autobusu koji se u četvrtak ujutro oko 7.30 sati zanio na zaleđenoj cesti, potom pao u jarak i nekoliko puta se prevrnuo.

Na mjesto nesreće brzo su stigle spasilačke ekipe, sastavljene od osoba iz okruženja stradale djece, što je tragediji dalo dodatnu dimenziju.

Glasnogovornica policije Alexandra Hoodt precizirala je u podne da je, osim dvoje poginulih, petero djece u nesreći zadobilo teške povrede. Smješteni su u klinikama u Eisenachu, Mühlhausenu i Goti.

Lakše je povrijeđeno 15 dječaka i djevojčica, kao i vozač autobusa, koji su također prebačeni u obližnje bolnice.

Okružni ured okruga Wartburg već je ujutro potvrdio smrt dvoje djece. Vatrogasna jedinica otkrila je tijela tek kada je autobus podignut s teškom dizalicom, objasnio je njihov operativni šef Jens Claus.

Tragedija u Thüringenu je druga nesreća školskog autobusa u istom danu u Njemačkoj. U Bavarskoj je devetero djece povrijeđeno kada je školski autobus sletio s ceste i udario u drvo. Sreća u nesreći: Nijedan od mališana nije životno ugrožen

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije