Tragedija u Kaliforniji: Snijeg sa krova usmrtio ženu i njenog sedmogodišnjeg sina

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Kaliforniji: Snijeg sa krova usmrtio ženu i njenog sedmogodišnjeg sina
Najnovije žrtve snježne oluje u SAD su 50. godišnja žena i njen sedmogodišnji sin, koji su stradali u Kaliforniji kada se na njih sručio snijeg s krova njihove vikendice.

Oni su pronađeni pod snijegom na samo korak od ulaznih vrata vikendice, a vlasti sjeverne Kalifornije ocijenjuju da je riječ o čudnoj nesreći, prenosi Tanjug.

Iz kancelarije šerifa kažu da su Olga Perković (50) i njen sin Aron Gudštaj bili na skijanju u Kirkvudu, a pri povratku kući velika količina snijega, otprilike veličine prikolice, obrušila se s krova i zatrpalo ih je sa skoro metar snega.

Snažna oluja koja je pogodila istočni dio SAD, do sada je odnijela najmanje devet života, a 1,5 miliona ljudi ostalo je bez struje. Oluja je izazvala poplave i obarala drveće, a zabilježeni su naleti vjetra od 145 kilometara na sat.

Guverneri američkih država Massachusetts i New Yorka proglasili su vanredno stanje, a ranije su to uradili guverneri Marylenda i Virginije. Nacionalna služba za vrijeme javlja da su danas vjetrovi oslabili, a da postoji mogućnost da će visoke plime pogoditi Mein, Massachusetts, Roud Island i Long Island.

Nova oluja nazvana je "Vindmagedon", zahvatila je područje od Sjeverne Karoline do Meina. Fotografije i snimci palog drveća objavljene su u velikom broju na društvenim mrežama.

Aviokompanije su na sjeveroistoku SAD otkazale više od 2.800 letova, dok su aerodromi u gradu New Yorku u skoro potpunom zastoju. Federalna vlada zatvorila je na jedan dan sve kancelarije u zoni Washingtona, prenijela je AP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije