Tragedija u Austriji: Poginuo radnik iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Austriji: Poginuo radnik iz BiH
Foto: Pixabay / Ilustracija / Šumarski radnik

Državljanin BiH (45) na privremenom radu u Austriji stradao je jutros u nesreći koja se desila u šumarkom gazdinstvu Plattenalm, u blizini Eisenerza.

Negdje oko 09:45 sati šumarski radnik iz BiH je obarao drvo na prilično strmom terenu. On je u tom momentu stajao ispod drveta. Kada je drvo oboreno, usljed strmog nagiba, drvo je krenulo da pada i poklopilo je radnika iz BiH.

Njegove radne kolege su mu odmah priskočile u pomoć te nazvali spasilačku slućbu. Oni su mu pokušali pružiti prvu pomoć, ali nakon što je hitna služba došla na lice mjesta, mogla je da konstatuje samo smrt. Naime, kako prenosi Kleine Zeitung, on je zadobio povrede glave koje su se ispostavile fatalnim.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Inače, zbog nepristupačnog i strmog terena, unsrećenog su morali transportovati helikopterom. Mediji prenose da je radnik bio adekvatno obezbjeđen te da je imao svu potrebnu zaštitnu opremu. Iz policije su saopštili da je obaviješten i nadležni inspektorat, prenose Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije