Tragedija u Africi: Hrvat porijeklom iz BiH poginuo u lovu na lavove

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Africi: Hrvat porijeklom iz BiH poginuo u lovu na lavove
Tokom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici ubijen je hrvatski lovac porijeklom iz BiH Pero Jelinić (75), koji već godinama boravi na otoku Pagu.

Prema zvaničnim informacijama koje su stigle iz policije Južnoafričke Republike, hrvatski državljanin ubijen je u subotu, prenosi najveći južnoafrički informativni portal News24.

"Ubijen je Pero Jelinić koji je, s još dvojicom Hrvata, boravio u lovu na lavove uzgojene u zarobljeništvu, na farmi Leeubosch Lodge kod Setlagolea, u sjeverozapadnoj pokrajini koja granični s Bocvanom. Lovci su već bili ubili jednog lava i pratili su drugog kad je Jelinić ustrijeljen. Prebačen je helikopterom u bolnicu u Vryburgu, no ljekari mu nisu mogli spasiti život", potvrdila je glasnogovornica policije Charlize van der Linden.

Ona je dodala i kako policija istražuje slučaj, te da li su lovci ilegalno posjedovali oružje i municiju.

"U ovom trenutku nije jasno ko je ispalio kobni metak koji je usmrtio Jelinića, a istraga još uvijek traje", istaknula je van der Linden.

Pojedini hrvatski mediji objavili su kako je Jelinić bio poznati hotelijer s otoka Paga, gdje je više od 30 godina vodio hotel Biser. Iako je porijeklom iz BiH na otok se doselio iz Bonna u Njemačkoj, gdje se bavio također ugostiteljstvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije