Tragedija: 14-godišnjak preminuo nakon 'One Chip' izazova

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: 14-godišnjak preminuo nakon 'One Chip' izazova
Foto: NBC / Tinejdžer preminuo nakon što je pojeo ljuti čips

Četrnaestogodišnji dječak u SAD preminuo je nakon što je pojeo ljuti tortilja čips u sklopu One Chip Challenge (izazov), koji je godinama zastrašujući viralni trend na društvenim mrežama.

Prvi put se pojavio 2016. nakon što je kompanija Paqui izbacila čips s papričicom Carolina Reaper, jednom od najljućih čili papričica na svijetu. Izazov uključuje osobu da pojede čips i nakon toga ništa ne pojede ni ne popije.

Izazov je zabranjen u mnogim školama u SAD-u nakon što su ga djeca probala i - završila u bolnici.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Jednu obitelj potresla je tragedija nakon što se tinejdžer, prvo, onesvijestio kad je pojeo navedeni čips. Daily Mail piše da je Harrisu Wolobahu drug iz razreda dao navedeni, ljuti tortilja čips i on ga je pojeo. Nedugo nakon toga počeo se žaliti na bolove u trbuhu, a njegovu su majku pozvali u školu.

Dok su došli do kuće, tamo se srušio i izgubio svijest. Tinejdžer je hitno prebačen u bolnicu gdje je nažalost proglašen mrtvim. Obdukcija će biti obavljena kako bi se utvrdilo je li čips pridonio njegovoj smrti.

Direktorica škole Worcester u Massachusetsu Rachel Monárrez objavila je izjavu kojom potvrđuje Harrisovu tragičnu smrt.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cj2-dv2MvkL/[/instagram]

"Teška srca govorim o tome da smo izgubili zvijezdu u usponu, Harrisa Wolobaha, koji je bio student druge godine srednje škole Doherty Memorial. Kao majka i odgajateljica, ne mogu zamisliti koliko je ovo teško njegovoj obitelji, prijateljima i učiteljima. Moje srce je uz sve koji su ga poznavali i voljeli. Državne škole Worcester nude savjetovanje i emocionalnu podršku za one koji su pogođeni ovom tragedijom, ovdje smo da vam pomognemo.

Zajednica Worcestera se okuplja u najtežim vremenima, a ovo je jedno od takvih. Dopustimo si da tugujemo i fokusirajmo se na proces ozdravljenja tokom ovog teškog vremena", navela je u emotivnoj poruci.

Paqui svake godine izdaje novi One Chip, a njihovo pakiranje potiče ljude da ništa ne jedu ili piju nakon konzumiranja hrane. U reklami kažu da si "vrhunski predator ako možeš izdržati sat vremena"... Paqui ipak poručuje da njihov One Chip Challenge nije namijenjen djeci i samo za odrasle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije