Tornado u Teksasu i Oklahomi: Bez struje 2.900 domaćinstava

0
Fena
Tornado u Teksasu i Oklahomi: Bez struje 2.900 domaćinstava
Foto: Printcreen / Fena / Nije bilo izvještaja o povrijeđenima nakon tornada

Oluja je izazvala nekoliko tornada koji su se proširili na područja Teksasa i Oklahome, nanijevši veliku materijalnu štetu školskoj zgradi, farmi marihuane i drugim objektima.

Nije bilo izvještaja o povrijeđenima nakon tornada u srijedu navečer, ali je oluja izazvala poplave u dijelovima Oklahome i Arkanzasa, a padavine su se intenzivirale u četvrtak.

Prijavljena je značajna šteta u gradu Seminole u Oklahomi, oko 97 kilometara jugoistočno od Oklahoma Cityja, gdje je guverner Kevin Stitt rekao da je procjena štete u toku nakon što je obišao područje u četvrtak.

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Stiže osjetno zatopljenje i lokalno ljetne temperature

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Stiže osjetno zatopljenje i lokalno ljetne temperature

Nacionalna meteorološka služba saopćila je da je u Seminolu tornado EF2, čiji su vjetrovi jačine do 217 kilometara na sat, uzrokovao značajnu štetu.

Više od 2.900 domaćinstava ostalo je bez struje u Seminoleu u četvrtak kasno popodne, prema podacima Oklahoma Gas&Electric.

Akademija Seminole je bila na direktnom udaru tornada, ali niko nije povrijeđen, objavila je škola na Facebooku.

Tornado u Kanzasu imao je vjetrove jačine do 265 kilometara na sat i uništio je brojne kuće. Video snimci TV stanice KOCO u Oklahomi pokazuju kako je tornado pogodio farmu marihuane u obližnjem gradu Maud.

Nekoliko puteva i autoputeva zatvoreno je u četvrtak ujutro u dijelovima Oklahome i Arkanzasa zbog poplava.

U Bixbyju u Oklahomi, koji se nalazi južno od Tulse, zvaničnici su otvorili privremeno sklonište u crkvi nakon što su kiše poplavila kuće i ulice u jednom kvartu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije