Tornado poharao SAD: Ima mrtvih, stradalo i dijete

1
Radiosarajevo.ba
Tornado poharao SAD: Ima mrtvih, stradalo i dijete
Foto: Prtscr/Twitter / Snimke užasa iz SAD-a

Najmanje šest osoba poginulo je u Tennesseeju u subotu kada su se tornada i jaka grmljavinska oluja proširili državom.

Potvrđeno je da su tri osobe mrtve u Madisonu, Tennessee, sjeverno od Nashvillea.

"Imamo timove koji procjenjuju štetu i traže stradale", saopćio je Ured za hitne slučajeve u Nashvilleu. "Nažalost, možemo potvrditi da su tri osobe smrtno stradale."

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Dužnosnici okruga Montgomery također su potvrdili tri smrtna slučaja, uključujući jedno dijete, nakon što je tornado pogodio područje Clarksvillea.

"U ovom trenutku možemo potvrditi da su tri osobe preminule, dvije odrasle osobe i jedno dijete kao posljedica tornada", stoji u priopćenju vlade okruga Montgomery. "Pored toga, 23 osobe su u bolnici."

Dužnosnici su rekli da su još uvijek u "fazi potrage i spašavanja" kako bi vidjeli ima li još mrtvih ili ozlijeđenih.

"Ovo je tužan dan za našu zajednicu. Molimo se za one koji su ozlijeđeni, izgubili svoje voljene i svoje domove", rekao je u izjavi gradonačelnik okruga Montgomery Wes Golden.

Grad Clarksville proglasio je vanredno stanje u subotu navečer. Uveden je i policijski sat - policija će od 21 sata provoditi mjere. 

Vladini dužnosnici okruga Sumner rekli su da je u subotu nastala "značajna šteta" od tornada koji je pogodio Gallatin i Hendersonville, Tennessee, sjeveroistočno od Nashvillea.

"U ovom trenutku radimo na tome da odgovorimo na višestruke pozive diljem okruga i da uspostavimo skloništa Crvenog križa u Gallatinu i Hendersonvilleu", stoji u zajedničkoj izjavi gradonačelnika zajednica. "Od iznimne je važnosti da se građani klone prometnica i omoguće hitnim službama i komunalnim službama da reagiraju."

Oluja će ovog vikenda pogoditi istočni dio SAD-a, donoseći sa sobom nekoliko različitih vremenskih nepogoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije