Tokom Noći vještica u SAD-u ubijeno najmanje 12 ljudi

2
Radiosarajevo.ba
Tokom Noći vještica u SAD-u ubijeno najmanje 12 ljudi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Tokom pucnjave na zabavi za Noć vještica koja se odvijala u Illinoisu ubijene su dvije osobe, a najmanje desetak ih je povrijeđeno.

Radi se o jednoj od najmanje 11 masovnih pucnjava u SAD-u tokom vikenda za Noć vještica, u kojima je život izgubilo 12 ljudi, a još 52 osobe su ozlijeđene, piše CNN.

Za vrijeme pandemije u SAD-u je zabilježen porast broja masovnih pucnjava. Do sada je ove godine bilo 599 takvih incidenata. U 2020. ih je bilo 611, a 2019. 417.

Zaokret poljske vanjske politike: Njemačka nije neprijatelj

Zaokret poljske vanjske politike: Njemačka nije neprijatelj

Tokom ovog vikenda je u sedam država SAD-a došlo do pucnjave na kućnim zabavama, boksačkom događaju i na ulicama. Kao što je već spomenuto, na zabavi u Illinoisu ubijene su dvije osobe, a najmanje desetak ih je ranjeno.

U Coloradu je na ulicama upucano i ubijeno dvoje ljudi, a u Kentuckyju također dvoje, pored benzinske postaje. U Teksasu su u dvije odvojene pucnjave ubijene dvije osobe, a ranjeno njih 12.

U Kaliforniji je na odvojenim kućnim zabavama ubijeno troje ljudi, a ranjeno osam, dok je na Floridi na boksačkom događaju upucana i ubijena jedna osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije