Tokom leta silovana u toaletu aviona: Reakcija posade bila je skandalozna

J. M.
Tokom leta silovana u toaletu aviona: Reakcija posade bila je skandalozna
Facebook/Twitter / Aubrey Lane
Amerikanka Aubrey Lane podnijela je tužbu protiv kompanije American Airlines. Prema riječima ove majke iz Phoenixa, silovao je putnik u toaletu aviona, a posada je dozvolila silovatelju da se bez ikakvih posljedica iskrca iz letjelice.

Lane je putovala noćnim letom iz Phoenixa za New York kada je 16. juna 2017. godine krenula u toalet aviona. Pratio je pijani putnik sa susjednog sjedišta i seksualno napao.

"Kada sam slučaj prijavila stjuardesci, samo me prebacila na drugo mjesto", rekla je Lane.

Nakon što je avion sletio u New York, American Airlines organizirao je prijevoz Aubrey Lane u bolnicu, dok je navodni silovatelj jednostavno pušten bez identificiranja.

Kada se Lane kasnije zvanično žalila aviokompaniji, ponuđeno joj je 5.000 dolara kao nadoknadu za "uznemiravanje" tokom leta. To je shvatila kao šamar u lice i slučaj prebacila na sud.

Njen advokat rekao je da se prije silovanja još jedan putnik žalio na pijanca koji je upućivao seksualno sugestivne poruke.

"Stjuardese ne samo da su ignorirale ove pritužbe, nego su mu nastavile posluživati alkohol", rekao je advokat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije