Tinejdžerka (19) poslije provoda na Ibizi pala sa šestog sprata i poginula

2
Radiosarajevo.ba
Tinejdžerka (19) poslije provoda na Ibizi pala sa šestog sprata i poginula
Foto: Screenshot / X.com / Emma Ramsay

Škotska tinejdžerka preminula je tokom odmora na Ibizi nakon što je navodno pala s hotelskog balkona.

Emma Ramsay (19), preminula je u utorak ujutro, 20. augusta, nakon nesreće u hotelu u području San Antonio na mediteranskom otoku.

Ramsay, koja je bila iz Hamiltona u South Lanarkshireu, opisana je kao "apsolutni anđeo" od strane njene porodice, a njena majka je rekla da su njihova srca "zauvijek slomljena".

Pogledajte kako izgleda pripremanje terena na kojem će danas igrati Goran Ivanišević sa glumcima

Pogledajte kako izgleda pripremanje terena na kojem će danas igrati Goran Ivanišević sa glumcima

Studentica Univerziteta Strathclyde postavljala je video snimke uživanja u svom odmoru samo nekoliko sati prije njene smrti, rekavši u objavi na Instagramu da je "opsjednuta ovim mjestom".

U objavi na društvenim mrežama, njena majka Barbara rekla je da joj je kćerka bila "najbolji prijatelj na cijelom svijetu". Dodala je: "Nedostajat ćeš mi više nego što riječi mogu izraziti. Počivaj u miru, moj slatki anđele, i spavaj čvrsto, mama te voli mnogo, mnogo".

U drugoj objavi napisala je da su srca porodice "zauvijek slomljena." Lorna Lawson, direktorica bivše škole koju je Ramsay pohađala, St. John Ogilvie High, izjavila je da su "zapanjeni i tužni zbog ove dirljive vijesti". Rekla je: "Emma je bila izuzetno ljubazna, vrijedna, pametna i talentirana učenica koja je mnogo doprinijela našoj školskoj zajednici. Naše misli i molitve su s Emminom porodicom i prijateljima u ovom nevjerovatno teškom vremenu. Emma će nam nedostajati i zauvijek će imati posebno mjesto u našoj školi."

Glasnogovornik univerziteta rekao je: "Emma je bila veoma voljeni član naše studentske zajednice i šokirani smo i tužni zbog njene smrti. Svi na univerzitetu upućuju naše najdublje saučešće Emminoj porodici i svima koji su pogođeni ovim strašnim incidentom."

Colette Watson, direktorica St Mark’s Primary u Hamiltonu, također je odala počast svojoj bivšoj učenici. Rekla je: "Emma je bila divna djevojka, brižna i obazriva, a mnogi naši zaposleni imaju zaista drage uspomene na njeno vrijeme s nama. Ovo je strašno tužna vijest, i naše misli, molitve i duboko saučešće upućujemo Emminoj porodici i prijateljima."

Novine Olive Press iz Ibize izvještavaju da su hitna pomoć, lokalna policija i španska civilna garda pozvani u Hotel Vibra District, ali da hitna pomoć nije mogla spasiti život tinejdžerki. Portparol Ministarstva vanjskih poslova rekao je: "Podržavamo porodicu britanske djevojke koja je preminula u Španiji i u kontaktu smo s lokalnim vlastima.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije