Ugledni Time proglasio osobama godine Joea Bidena i Kamalu Harris

2
Radiosarajevo.ba
Ugledni Time proglasio osobama godine Joea Bidena i Kamalu Harris
Foto: EPA-EFE / Pobjednički govori Bidena i Harris

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris su osobe godine prema izboru uglednog magazina Time.

Njih dvoje ušli su u historiju 7. novembra kada su pobijedili Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.

Harris je toga dana postala prva žena, prva osoba azijskog porijekla koja će biti potpredsjednica SAD, piše CNN.

"Zbog toga što su promijenili priču Amerike, ponudili viziju iscjeljenja u ožalošćenom svijetu i jer su pokazali da je empatija snažnija od bijesa podjele - Joe Biden i Kamala Harris su Timeova osoba godine 2020", napisao je Edward Felsenthal, glavni urednik tog časopisa.

Time je proglasio Erica Yuana, izvršnog direktora Zooma, poduzetnikom godine, a čuvarima godine imenovao je aktiviste Assu Traore i Porche Bennett-Beyem te zdravstvene djelatnike na prvoj liniji fronte u borbi protiv pandemije, zajedno s glavnim američkim stručnjakom za zarazne bolesti Anthonyjem Faucijem.

Tradicija proglašavanja utjecajne osobe u časopisu Time započela je 1927. godine, s nazivom Čovjek godine. Ime je kasnije promijenjeno u Osobu godine, a Time tu titulu dodjeljuje pojedincu, grupi, pokretu ili ideji koja je imala najveći utjecaj u protekloj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije