Rex Tillerson optužio Iran za "alarmantne provokacije"

Radiosarajevo.ba
Rex Tillerson optužio Iran za "alarmantne provokacije"
Američki državni sekretar Rex Tillerson optužio je Iran za "alarmantne provokacije" kojima je cilj destabilizirati države na Bliskom Istoku u trenutku dok američka administracija razmatra mogućnosti promjene svoje politike prema Teheranu.

Tillerson je kazao da revizija politike neće samo razmatrati da li Teheran poštuje sporazum iz 2015. o iranskom nuklearnom programu, nego i njegovo ponašanje u regiji za koje tvrdi da šteti američkim interesima, prenosi BBC.

Predsjednik Donald Trump zatražio je da se procijeni da li je ukidanje sankcija vezano uz nuklearni sporazum bilo, kako je kazao Tillerson, "ključno za nacionalne interese SAD-a.

Iako nema naznaka da bi Trumpova administracija mogla odustati od sporazuma, Tillerson je dvaput upozorio da bi Teheran, ne bude li pod nadzorom, mogao postati prijetnja poput Sjeverne Koreje, koja je isto tako pod pritiskom zbog svojih nuklearnih ambicija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije