Teška nesreća u Njemačkoj: Čovjeka iz Hrvatske prignječio kamion

0
Radiosarajevo.ba
Teška nesreća u Njemačkoj: Čovjeka iz Hrvatske prignječio kamion
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U tragičnom događaju u njemačkom Grevenbroichu kod Düsseldorfa život je izgubio 42-godišnji Hrvat i to nakon što ga je prilikom isporuke paketa prignječio drugi kamion.

Kako navodi portal Fenix-magazin.de, nesretni muškarac je izašao iz kamiona te je prilikom istovara robe primjetio da je vozilo počelo kliziti. Pokušao je uskočiti u kabinu i dignuti ručnu kočnicu. U tom trenutku naišao je drugi kamion te je 42-godišnjak ostao priklješten između dva teretna vozila. Sve se odvilo 11. januara.

Do dolaska Hitne bio je živ

Muškarac je u trenutku dolaska Hitne pomoći bio živ, ali teško ozljeđen.

Prvo je prevezen u bolnicu u Kölnu, a potom je istog dana prebačen u bolnicu Düsseldorfu.

"Bio je u stanju kome četiri dana. Mrtvim je proglašen 14. siječnja. Tijelo je bilo još na aparatima jer je obitelj donirala organe", kazao je obiteljski prijatelj za portal Fenix-magazin.de.

Preminuli muškarac inače je rodom iz mjesta Josipovac pored Osijeka. Sa suprugom te sinovima, 18-godišnjakom i 15-godišnjakom, u Grevenbroich se preselio 2017.godine.

Dok su živjeli u Hrvatskoj preminuli muškarac bavio se nogometom, igrao je u nižim ligama, a kasnije je bio i trener. U Njemačku su otišli zbog mlađeg sina koji je stopostotni invalid. On i supruga smatrali su da će sin u Njemačkoj dobiti kvalitetniju skrb.

Policijska istraga o okolnostima ovog tragičnog događaja još je u tijeku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije