Teksas: Motociklista jedva ostao živ nakon stravičnog sudara

Radiosarajevo.ba
Teksas: Motociklista jedva ostao živ nakon stravičnog sudara
Kamera teksaškog motocikliste, koja je bila postavljena na njegovu kacigu, snimila je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj se motociklista sudario sa prevrnutim SUV vozilom, kojeg je prethodno udario bijeli Chevrolet Camaro.

Malik Elizee postavio je video snimljen GoPro kamerom na YouTube na kojem se vidi kako je bijeli Camaro, koji je prošao na crveno svjetlo udario u SUV, prevrnuo ga da bi potom motociklista udario u terenca.

Nesreća se dogodila na raskrsnici u gradu Plano u sjevernom Teksasu.

Elizee je pao sa motocikla ali se uspio zakačiti za dno prevrnutog terenca. Potom je ustao i odtrčao do trotoara neozlijeđen.

“Definitivno sam imao sreće da se izvučem da ne odem u bolnici. Mogao sam završiti između dva automobila ili biti pregažen od Camaroa”, izjavio je Elizee za WFAA-TV.

Rekao je da je prevrnuto SUV vozilo zaštitilo ga od povrede.

Čim je Camaro udario u nas, mogli ste vidjeti da je moj motocikl odletio i doslovno sam bio u zraku. Ne znam kako da to opištem šta sam uradio, kao da sam nogama u zraku sebe odbacio da izbjegnem trenutak da budem pregažen”, ispričao je Elizee.

Prema njegovim riječima, ovo je treći put da ga je udarilo drugo vozilo u dvije godine, ali da ne planira prestati voziti motocikl.

“Ne mislim da ću odustati od motocikla”, rekao je Elizee.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije