Talibani napali sjedište policije, više poginulih i povrijeđenih

Fena
Talibani napali sjedište policije, više poginulih i povrijeđenih
AA / Ilustracija
Više od 10 osoba je poginulo i povrijeđeno u jutrošnjem napadu na policijsku stanicu u istočnom Afganistanu, prenosi Reuters. Napad je počeo  tako što je  prvo aktivirana autobomba na kapiji policijskog sjedišta u gradu Gardezu, saopćile su vlasti.
Potom, četiri napadača su pokušala proći kapiju, ali su ubijena kada su afganistanske snage uzvratile paljbu. Prema nekim izvorima poginula su dva policajca, a pet ih je ranjeno, ali ljekari u bolnici tvrde da su dovezena tijela najmanje pet policajaca i još 30 ranjenih, uključujući i 20 civila.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad, te naveli da je najmanje 100 policajaca ubijeno i ranjeno u napadu. Reuters ističe da Talibani često pretjeruju sa informacijama o žrtvama među vladinim snagama.

Pobunjeni Talibani su nastavili sa serijom ataka širom Afganistana, što je rezultiralo i najavom Sjedinjenih Američkih Država da će razmotriti slanje dodatnih vojnih trupa u ovu državu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije