Taksista ubio muškarca koji mu je pokušao silovati ženu

Radiosarajevo.ba
Taksista ubio muškarca koji mu je pokušao silovati ženu
Vozač taksija ubio je nepoznatog muškarca koji je pokušao silovati njegovu ženu.

Taksista iz New Yorka Mamadou Diallo (61) u ponedjeljak je pozvala supruga rekavši mu da je nepoznati muškarac provalio u njihov stan, rastrgao odjeću s nje i pokušao je silovati, piše Daily Mail.

Bijesni vozač je okrenuo taksi prema svom stanu u njujorškom predgrađu Bronx, uzeo metalnu šipku u ruke i izjurio iz auta prema stanu. Nakon što se lift otvorio na njegovom spratu krenuo je prema stanu, a zatim je ugledao polugolog silovatelja, 43-godišnjeg Earla Nasha.

Kada ga je ugledao, počeo ga je udarati šipkom. Od prvog udarca, napadač je pao u lift, ali ga je taksista tukao do smrti.

On je kasnije za New York Post kazao kako nije želio usmrtiti napadača.

"Nisam želio ubiti tog čovjeka. Nisam sretan što je umro i što će moje ime stajati pokraj nekog ko je mrtav. Branio sam ženu jer je ona bila žrtva. Udario ju je u glavu, strgao odjeću s nje i pokušao je silovati", rekao je bio Mamadou koji je bio optužen za ubistvo, ali je to promijenjeno u optužbu za napad.

Nenegale Diallo, njegova supruga, potvrdila je njegovu priču: "Otvorila sam mu vrata stana jer sam mislila da je to moj sin. On je tad banuo unutra i počeo se skidati riječima 'ne želim novac, nego ću te silovati!'"

Eral Nash je istukao i sestru Nenegale koja je također bila u stanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije