Tajvan: Vodeći zvaničnik za proizvodnju raketa pronađen mrtav u hotelskoj sobi

0
Fena
Tajvan: Vodeći zvaničnik za proizvodnju raketa pronađen mrtav u hotelskoj sobi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Zamjenik šefa odjela za istraživanje i razvoj u tajvanskom ministarstvu odbrane pronađen je mrtav u subotu ujutru u hotelskoj sobi, nakon što je podlegao srčanom udaru, javila je zvanična Centralna novinska agencija (CNA).

Ou Yang Li-hsing, zamjenik čelnika Nacionalnog instituta Chung-Shan za nauku i tehnologiju, preminuo je u hotelskoj sobi u južnom Tajvanu.

Vlasti su saopćile da je 57-godišnji Ou Yang preminuo od srčanog udara u hotelskoj sobi u kojoj nije bilo nikakvih tragova “upada”.

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

Njegova porodica saopćila je da on imao istorijat srčanih oboljenja i ugrađen mu je srčani stent, sudeći po agencijskoj vijesti.

Ou Yang je bio na poslovnom putu u južnoj oblasti Pingtung, javila je CNA, dodajući da je on preuzeo dužnost početkom godine kako bi nadzirao razne projekte proizvodnje raketa.

Institut u vlasništvu vojske radi više nego dvostrukim kapacitetima, proizvodeći više od 500 projektila u ovoj godini, dok otok jača svoju borbenu moć u jeku onoga što smatra rastućom kineskom vojnom prijetnjom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije