Tajna služba otkrila: 'Ovo nije prvi put da je droga pronađena u Bijeloj kući'

0
Radiosarajevo.ba
Tajna služba otkrila: 'Ovo nije prvi put da je droga pronađena u Bijeloj kući'
Foto: Pexels / Bijela kuća, Washington

Nekoliko sati nakon što je Tajna služba zatvorila istragu o kokainu pronađenom u Bijeloj kući, agencija je izvijestila da je marihuana pronađena u prostorijama dva puta 2022. godine.

"Prema uniformisanom odjelu Tajne službe, male količine marihuane pronađene su u dva navrata 2022. (u junu i julu), na kontrolnoj tački", rekla je agencija za National Review u izjavi u četvrtak naveče.

"Niko nije uhapšen u ovim incidentima jer težina zaplijenjene marihuane nije dostigla zakonski prag za savezne optužbe ili prekršajne kaznene prijave Washingtona jer je distrikt Kolumija dekriminalizovao posjedovanje. Marihuanu su prikupili policajci i uništili."

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Agencija je za Fox News Digital, koja je prva objavila priču, rekla da je pronašla "manje od šest grama marihuane u oba slučaja".

Ranije u četvrtak, Tajna služba objavila je da zatvara istragu o kokainu pronađenom u zapadnom krilu Bijele kuće nakon što nisu pronađeni otisci prstiju ili DNK.

Evakuacija u Bijeloj kući: Pronađen kokain?

Evakuacija u Bijeloj kući: Pronađen kokain?

"Ovaj pregled je uključivao ispitivanje unazad koje je trajalo nekoliko dana prije otkrića supstance i razvilo indeks od nekoliko stotina pojedinaca koji su mogli pristupiti području gdje je supstanca pronađena", rekla je tajna služba i objasnila da su inspektori sastavili "skup poznatih osoba za poređenje forenzičkih dokaza prikupljenih FBI-jevom analizom pakovanja supstance", rekla je tajna služba u izjavi ranije u četvrtak.

Laboratorijski rezultati koji su agenciji vraćeni u srijedu otkrili su da "nije bilo dovoljno DNK za istražna poređenja", pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije