Tajland: Uskoro film i muzej posvećeni spašavanju dječaka

Radiosarajevo.ba
Tajland: Uskoro film i muzej posvećeni spašavanju dječaka

Kompleks pećina u sjevernom Tajlandu, gdje su 12 dječaka i njihov trener bili zarobljeni više od dvije sedmice, bit će pretvoren u muzej.

Zvaničnici koji su učestvovali u spašavanju naveli su da će u muzeju biti prikazano kako je operacija spašavanja proticala, navodeći da će to biti glavna atrakcija u Tajlandu, piše BBC.

Grupa dječaka i njihov trener se još uvijek oporavljaju u bolnici. Objavljen je video koji prikazuje da su dječaci dobrog zdravlja i da su dobro raspoloženi. U karantini će ostati sedmicu dana.

Tajlandska mornarica je objavila dramatične snimke operacije koja pokazuje kako su spasili fudbalski tim.

Tham Luang pećina je jedan od najvećih pećinskih kompleksa u Tajlandu, u sjevernoj pokrajini Chiang Rai.

„Ovo će postati živi muzej s interaktivnim podacima o spašavanju. Bit će to još jedna atrakcija u Tajlandu“, rekao je Narongsak Osottanakorn, bivši guverner i šef misije spašavanja.

Međutim, premijer Prayuth Chan-ocha izjavio je da bi se trebale provesti mjere predostrožnosti, kako unutar tako i izvan pećine kako bi zaštitili turiste.

Tajland_spasavanje.jpg - undefined

Twitter: Tajland_spasavanje.jpg

Također se planira i snimanje filma po ovom događaju. Trenutno se dvije filmske kompanije takmiče koja će ekranizirati ovu nevjerovatnu priču.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije