Sudija bez milosti poručio: "Sve benefite ste iskoristili u Njemačkoj, a vi tako"

2
Radiosarajevo.ba
Sudija bez milosti poručio: "Sve benefite ste iskoristili u Njemačkoj, a vi tako"
FOTO: Pixabay / Sudnica / Ilustracija

Abdallah C. (28) porijeklom iz Tunisa mora ići u zatvor na 1,5 godinu. Uveden je prošle sedmice u sudnicu Okružnog suda u Regensburgu s lancima oko nogu.

"Ako vas pustim van, vjerovatno ćete se sakriti i počiniti daljnje zločine. Običnom građaninu je neobjašnjivo da vas danas pustim iz zatvora", tim riječima se sudija Zois Charitopoulos (41) obratio optuženom Abdallahu C. (28) na Okružnom sudu u Regensburgu (Bavarska).

Tunižanin je osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog višestrukih krađa i spolnog uznemiravanja – bezuvjetno.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Krađe, trgovina drogom, napadi i silovanja – izbjeglice, posebno iz Tunisa, već mjesecima izazivaju nerede u Regensburgu.

Pismo direktora škole roditeljima nedavno je dospjelo na naslovnice njemačkih medija, u kojem je pozvao učenice da se samo u skupinama kreću, a sada je i pravosuđe reagovalo i krenulo u akciju.

Njemačka policija ima mnogo posla: Migranti ponovo tvrde da su im krijumčari u BiH uzeli dokumente

Njemačka policija ima mnogo posla: Migranti ponovo tvrde da su im krijumčari u BiH uzeli dokumente

"Vi ste intenzivan prijestupnik. Često ste činili zločine, a između zločina je bio kratak vremenski period", rekao je sudija te nastavio: "Došli ste u Njemačku, primili gostoprimstvo i socijalne beneficije – i iskoristili ih. Ne možete onda očekivati ​​nikakvu popustljivost od ovog suda."

Optuženi Tunižanin je došao u Njemačku u ljeto 2023. Prethodno je živio u Italiji, gdje mu je odbijen zahtjev za azil. Iako je Tunižanin tek nedavno živio u Regensburgu, od 12. jula do 23. novembra već je počinio osam kaznenih djela.

Ukrao je bicikl (1.500 eura; oko 2.900 KM.), zatim pivo (27 eura; oko 52 KM) u supermarketu te je uhvaćen s 32 trakice hašiša (20,18 grama) spremne za prodaju.

Abdallah C. priveden je nakon nedjela 18. novembra u diskoteci u Regensburgu. Mladoj ženi (20) ukrao je mobitel iz stražnjeg džepa. Kad ga je sustigla, vratio joj je iPhone (900 eura oko 1.700 KM) te ju je uhvatio za grudi.

To je vidio policajac u civilu i suočio se s kriminalcem. Pet dana kasnije uhapšen je u prihvatilištu za izbjeglice. Policija je među njegovom stražnjicom pronašla hašiš (19,27 grama). Na sudu se ispričao za svoje postupke.

Tužilac dr. Konstantin Voges (31) u svojoj je izjavi rekao: "Imamo optuženika koji nije dobio azil u Italiji. Zatim putuje u Njemačku. Umjesto da se hvata za slamku kako bi stekao uporište ovdje, g. C. počinje činiti zločine velikom brzinom. Noću čeka ispred diskoteka kako bi plesao i uznemiravao pijane žene. Nemam razumijevanja za takvo ponašanje."

Advokat Abdallaha C. zatražio je uvjetnu kaznu. Ali Tunižanin ostaje u pritvoru. Mora napustiti zemlju i stoga mu prijeti deportacija. Ali budući da on nema nikakve dokumente, to bi moglo biti teško piše fenix-magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije