EU / Stuttgart: Dvojica Bosanaca ispred bordela pretukli i povrijedili dvojicu policajaca

02. 06. 2019. u 20:20:00 J. M.

Shares: 0

Tokom intervencije u štutgartskoj ulici Bebenhäuser Hof u subotu ujutro u 3,30 sati povrijeđena su dvojica policajaca starosti 23, odnosno 28 godina, koji zbog toga nisu mogli nastaviti službu.

Policajci su pozvani da interveniraju zbog agresivnog ponašanja 21-godišnjeg državljanina BiH koji se bunio što mu nije dozvoljen ulaz u Drei-Farben-Haus, najstariju javnu kuću u Stuttgartu.

Bosanac, koji je bio pod dejstvom alkohola, nije se obazirao na upozorenja policajaca. Kada su policajci izgubili strpljenje, odlučili su privesti Bosanca.

No, ovaj ih je iznenadio i udario jednog od njih. Tada se u okršaj umiješao još jedan 21-godišnji pijani Bosanac koji je zajedno sa zemljakom udarao policajce.Na kraju državljani BiH savladani uz pomoć 38-godišnjeg prolaznika, ali su obojica policajaca zadobila povrede.

Pomalo čudi da su obojica tokom dana puštena iz pritvora, no očekuju ih kaznene prijave, pogotovo zato što je policija zatražila da se javi još svjedoka incidenta pred javnom kućom u Stuttgartu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA