Studentica žrtva silovanja još uvijek kritično

Radiosarajevo.ba
Studentica žrtva silovanja još uvijek kritično

Indijska studentica, koja se nalazi u kritičnom stanju nakon brutalnog silovanja u autobusu u New Delhiju, premještena je u Singapur u jednu od najprestižnijih bolnica.

U silovanju studentice učestvovalo je šest muškaraca, nakon čega su ona i njen pratilac izbačeni iz vozila u pokretu. Ovaj brutalni zločin izazvao je niz protesta u indijskim gradovima.

Ova 23-godišnjakinja je premještena u Singapur u četvrtak i odmah je primljena u bolnicu Mount Elizabeth, jednu od najopremljenijih bolnica i specijalizirane za transplantaciju  organa, prenijela je Al Jazeera.

Bolnica je saopćila da je primljena na jedinicu intenzivne njege "u veoma kritičnom stanju". U saopćenju se također navodi da se trenutno vrše pregled studentice i da bolnica sarađuje s indijskom ambasadom.

Djevojka je u Indiji bila podvrgnuta nizu operacija i neki dijelovi crijeva morali su biti uklonjeni zbog toga što su počeli nekrotizirati.

Zvaničnik bolnice iz New Delhija BD Athani rekao je da je "na osnovu tima ljekara" donesena odluka da se djevojka premjesti u bolnicu Mount Elizabeth jer ima najmoderniju tehnologiju za transplantaciju organa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije