Stravično: Objavljen snimak napada nožem na južnokorejskog političara

0
Radiosarajevo.ba
Stravično: Objavljen snimak napada nožem na južnokorejskog političara
Foto: EPA - EFE / Lee Jae-myung

Vođa glavne opozicione stranke Južne Koreje, Lee Jae-myung, je uboden u vrat tokom posjeta južnom gradu Busanu, u napadu koji ga je ostavio krvavim, ali svjesnim, saopćili su zvaničnici stranke.

Lee je obilazio gradilište novog aerodroma Gadeokdo i razgovarao s novinarima kada je napadnut, ostavljajući političara s 1-centimetarskom ranom na lijevoj strani vrata, rekao je portparol Demokratske stranke Kwon Chil-seung.

Lee je pretrpio "oštećenja jugularne vene" i doktori su zabrinuti da može doći do dodatnog krvarenja, rekao je Kwon, pozivajući se na izjave doktora.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

"On će brzo proći kroz operaciju" u bolnici Seulskog nacionalnog univerziteta, nakon što je prebačen iz Busana, rekao je portparol, opisujući pokušaj na Leeov život kao akt "terorizma" i "ozbiljnu prijetnju demokratiji".

Ranije tog dana, vođa Demokratske stranke Hong Ik-pyo rekao je da je Lee "u svjesnom stanju" u bolnici.

Snimci napada, zabilježeni uživo na televiziji tokom konferencije za novinare, pokazuju neidentificiranog muškarca koji je iskočio iz mase i udario Lea u vrat, što je rezultiralo njegovim padom unatrag.

Napadača su zatim oborili na zemlju i obuzdali nekoliko ljudi.

Fotografije prikazuju Lea kako leži na podu sa zatvorenim očima i maramom prislonjenom na vrat. Male količine krvi vidljive su na nekim od fotografija, piše CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije