Stravične scene: Upucani i nožem napadnuti delfini pronađeni na obali SAD-a

Radiosarajevo.ba
Stravične scene: Upucani i nožem napadnuti delfini pronađeni na obali SAD-a
PrtScr / Stravične scene

Dva delfina pronađena su na obali zaljeva u Floridi sa smrtnim povredama. Američke vlasti raspisale su nagradu od 20 hiljada dolara za informacije koje bi mogle pomoći razrješenju ovog stravičnog slučaja.

Kako tvrde iz Udruženja za očuvanje prirode i ribe sa Floride, jedan delfin je otkriven u vodi na jugozapadu Floride prošle sedmice, Nadležni tvrde da je životinja bila upucana ili je imala ubodnu ranu, a moguće je i oboje.

Stručnjaci tvrde da kada delfini nauče da traže hranu od ljudi, onda su izloženi opasnim situacijama. Nadležni traže od ljudi da prestanu hraniti divlje delfine.

"Životinja je zadobila fatalnu ranu koja izgleda kao da je od metka ili od nekog drugog oštrog predmeta. Iste sedmice pronađen je još jedan delfin sa metkom u lijevoj strani", kazali su iz National Oceanic i Atmospheric Administration(NOAA).

Od 2002. godine, barem je 29 delfina je upucanu ili iz puške ili strijelom. U maju 2019. godine delfin je pronađen mrtav kod Captiva otoka sa fatalnom povredom glave. 

NBC-2.com WBBH News for Fort Myers, Cape Coral & Naples, Florida

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije