Stravične scene: Policajac srušio bivšu djevojku na pod, a onda je počeo daviti

1
Radiosarajevo.ba
Stravične scene: Policajac srušio bivšu djevojku na pod, a onda je počeo daviti
Foto: Collage / Policajac srušio ženu

Oženjeni policajac američke savezne države Pennsylvanije bit će optužen za davljenje i prisilno zatočeništvo u slučaju napada na ljubavnicu koju je zatočio i smjestio je na psihijatrijski odjel na temelju lažnih navoda.

Ronald Keith Davis (37), oženjen i ima dvoje djece, uhapšen je 21. septembra zbog sumnje da je zloupotrijebio ovlasti kako bi ljubavnicu s kojom se viđao četiri mjeseca smjestio u medicinsku ustanovu protiv njene volje. Tvrdio je da je suicidalna.

U ponedjeljak 21. augusta, Davis je zatražio pomoć svojih kolega rekavši da na njegovom imanju u kamperu živi jedna žena. Ispričao im je da se njihov odnos pogoršao te joj nije dopuštao da preuzme svoje stvari s posjeda jer se ponašala nepredvidljivo. Kako bi dokazao svoje tvrdnje, pokazao im je nekoliko tekstualnih poruka koje su razmijenili.

Veliki kašalj u Bosni i Hercegovini: Ima li mjesta za paniku?

Veliki kašalj u Bosni i Hercegovini: Ima li mjesta za paniku?

"Mislim da ću se automobilom baciti s litice", moje mentalno zdravlje nije važno, ja sam beskorisno, glupo i neobrazovano go***", poruke su koje im je pokazao.

Dobio je upute od kolega da se obrati vlastima okruga sa službenog emaila te da se identificira kao policajac kako bi dobio nalog za prisilno zadržavanje. U to vrijeme nije bio na dužnosti. Dok je zahtjev bio u proceduri, policija je postupila po nalogu i otišla ispitati žensku osobu, no nisu je mogli pronaći na tri lokacije.

Policajac se sastao sa ženom, a zatim uradio nešto zbog čega je suspendovan...

Policajac se sastao sa ženom, a zatim uradio nešto zbog čega je suspendovan...

U izjavi koju je dao navodi se da je Davis uzeo formular i rekao da će se lično pobrinuti za to te je nakon toga napustio policijsku stanicu. Uz pomoć 'pratitelja civila', odveo je bivšu djevojku do državnog zemljišta u Pennsylvaniji i pokušao je odvući do svog automobila.

Dvanaestominutna snimka koju je objavio ured državnog tužitelja prikazuje žrtvu kako se pokušava osloboditi iz ruku duplo većeg policajca koji je silom želi ugurati u vozilo.

Dok ona pokušava stati na noge, Davis je želi srušiti na pod. Ona ga u samoodbrani udara, ali je Davis hrvačkim potezima zarobljava. Ona mu više puta govori da ne može disati.

Kada je stigla policija, dokumentirala je njene povrede, a potom su je odvezli u bolnicu Lehigh Valley-Schuykill na procjenu. Policija je potom ispitala Davisa.

On je u iskazu ponovio da je od nje dobivao komentare tipa "nemam razloga živjeti, ja sam bezvrijedno sm***". Dodao je da nije odgovarala na njegove pozive.

Nije, međutim, komentirao "metode" kojima se služio, a od kojih je žena zadobila povrede na čelu, struku, leđima, stražnjici, podlakticama, koljenu i donjem dijelu tijela.

U izjavi je rekao kako ona ne razumije zašto je smještena u bolnicu.

Pennsylvania State Trooper Charged with Assault Harrisburg, PA - The Pennsylvania State Police today announced a...

Posted by Upper Dauphin County Crime Alerts on Friday, September 22, 2023

M.F. zadržana je 72 sata po dolasku u bolnicu, a zatim još dva dana. Nije pokazala nikakve suicidalne misli u tih pet dana. Puštena je iz bolnice 26. augusta, a potom je u razgovoru s policijom otkrila sasvim drugačiju stranu priče.

Ispričala je kako je cijeli incident nastao nakon svađe 19. augusta. Istakla je da su nakon četveromjesečne veze izašli na vidjelo njihovi različiti ideološki stavovi.

Navela je da joj je Davis tokom veze više puta prijetio, govoreći joj da "zna da nije luda, ali da će ju takvom prikazati".

Također, navela je da joj je isključivao struju u kamperu i onemogućio pristup privatnim stvarima.

Kada se njihova veza počela raspadati, M.F. počela je spominjati kako želi negdje drugo početi život ispočetka. Tvrdi da je od tog trenutka sve krenulo nizbrdo jer je mogla osjetiti da je Davis želi kontrolirati.

Video From The Incident Is Here We would like to warn you the video is disturbing. Earlier today we reported on the...

Posted by Upper Dauphin County Crime Alerts on Friday, September 22, 2023

Dopustila je policajcima da fotografiraju njezinu prepisku s Davisom. On ju je nastavio omalovažavati te joj je govorio da bi se trebala testirati na droge i da nije radno sposobna.

Davis je optužen za krivično djelo ugrožavanja života davljenjem, nezakonitim zadržavanjem, lažno zatvaranje, napad, bezobzirno ugrožavanja života te ugnjetavanja od strane službene osobe.

Nakon ročišta mu je 21. septembra određen istražni zatvor, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije