Stravičan zločin: Mladić silovao djevojku u parku, a zatim se otišao oženiti

Hina
Stravičan zločin: Mladić silovao djevojku u parku, a zatim se otišao oženiti
/ Foto: Evening Times
Britanacnac Derry Mcann (29) priznao je na sudu stravičan zločin koji je šokirao javnosti.

McCann je naime, prvo nasilno silovao jednu ženu u parku u Londonu, i to puna dva sata, a zatim se tek nekoliko sati kasnije oženio sa svojom trudnom djevojkom. 

McCann je silovanje izveo na iznimno brutalan način. Svojoj je žrtvi postavljao zagonetke nakon što ju je odvukao u grmlje, a od nje je tražio da pogodi što će joj iduće učiniti.

McCann je inače, već jednom optužen za silovanje, koje je počinio 2006. godine. 

"Gotovo da je vidjela ulazna vrata svoje kuće kad je skrenula s uobičajene rute i otišla kroz park. Izbjegavala je hodanje sredinom parka jer je smatrala da je to preopasno. Hodala je sa strane, no nažalost, na samom izlazu iz parka zaskočio ju je muškarac i zgrabio za ruku. Napao ju je sistematski i silovao, a usput je uspostavio i razgovor sa žrtvom, pokušavajući ju kontrolirati. Pitao ju je šta misli šta će joj sljedeće učiniti", rekla je tužiteljica Kate Bex na suđenju, a sudac Martyn Zeidman rekao je silovatelju da ga za ovaj stravičan zločin očekuje dugogodišnja zatvorska kazna, piše Evening Times.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije