Stravičan sudar kamiona i voza u Mađarskoj: Poginulo pet ljudi

0
Hina
Stravičan sudar kamiona i voza u Mađarskoj: Poginulo pet ljudi
Foto: Mađarska policija / S mjesta događaja

Pet je ljudi poginulo, a više od 10 je povrijeđeno u izlijetanju voza nakon sudara s manjim kamionom u ranim jutarnjim satima na jugu Mađarske, objavila je tamošnja policija.

Nesreća se dogodila na prijelazu u Mindszentu u blizini mađarsko-srbijanske granice nešto prije sedam sati ujutro prema srednjoeuropskom vremenu.

Svih pet osoba koje su poginule bile su u kamionetu. Među povrijeđenima su putnici i iz vozila i iz voza, saopćila je portparol tamošnje policije za Reuters. Policija je također objavila da je riječ o kamionetu mađarskih registracija koji je prevozio lokalne radnike.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Mađarska državna željeznička kompanija potvrdila je da se voz na relaciji Kiskunfelegyhaze-Hodmezovasarhely sudario s vozilom pri čemu je vagon s 22 putnika iskočio s tračnica. Dvoje putnika voza je teško, a osam lakše povrijeđeno.

Željeznička kompanija objavila je da je kamionet prešao na tračnice iako je bilo upaljeno crveno svijetlo.

Lokalni portal delmagyar.hu objavio je fotografije s mjesta nesreće na kojima se vide prevrnuti vagon te helikopter i nekoliko vozila hitne pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije