Strašna svjedočenja o nasilju nad djevojkama

Radiosarajevo.ba
Strašna svjedočenja o nasilju nad djevojkama


Komšije Ariela Castra, koji je deceniju držao zatvorene tri djevojke u kući u Clevelandu, otkrivaju da su vidjeli tri nage djevojke kako četvoronoške idu po dvorištu, dok ih trojica muškaraca vode na psećem povocu.

Komšija Israel Lugo je ispričao da mu je žena koja je vidjela tu scenu i koja nije željela da joj se otkrije ime, rekla da je incident čak prijavila policiji, ali niko nije došao da provjeri njene tvrdnje, pišu Nezavisne.hr.

Ovo šokantno otkriće samo je jedna od brojnih priča o neobičnim dešavanjima u kući u Aveniji Simor, gdje je Ariel Castro držao u zatočeništvu Amandu Berry, Ginu DeJesus i Michelle Knight.

Lugo, koji živi nekoliko kuća dalje od Castra, takođe kaže da je u novembru 2011. čuo lupanje po vratima kuće, na kojoj su neki od prozora bili prekriveni plastičnim kesama.

Tada je patrola došla, ali je samo zakucala na vrata, a kada se niko nije pojavio, jednostavno je otišla. On je, takođe, rekao da je prošle sedmice vidio Kastra u parku s djevojčicom za koju se ispostavilo da je ćerka jedne od kudnapovanih djevojaka, ali mu je otmičar rekao da je to dijete njegove djevojke.

I Nina Samojlich, koja stanuje u blizini, zvala je policiju kad je vidjela golu djevojku u zadnjem dvorištu, ali je nisu ozbiljno shvatili.

"Prvo smo mislili da je to smiješno, ali nam je onda ipak bilo malo čudno, pa smo zvali policiju. Oni su mislili da ih zavitlavamo, nisu nam povjerovali", ispričala je ona za CNN.

Elsi Sintron, majka Samojlicheve, vidjela je jednom prilikom dijete kako proviruje sa prozora tavana. Policija Clevelanda je na te optužbe odgovorila da nema zabilježene te pritužbe građana.

Tri djevojke bile su više puta trudne i imale su nekoliko pobačaja, javila je lokalna televizija News channel 5, pozivajući se na izvore bliske policiji.

Izvor, navodno upoznat sa istragom, rekao je novinaru Polu Kiski da su djevojke više puta bile u drugom stanju, bez navođenja konkretnog broja. Jedna od žrtava je, prema istom izvoru, dva ili tri puta pobacila jer je bila neuhranjena.

Istovremeno, britanski DaIy mail je objavio podatak da je u kući rođeno barem pet beba i da su trojica uhapšene braće tukla djevojke da bi kod njih izazvali pobačaj.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije