Strašna nesreća u Meksiku: Poginulo najmanje 15 ljudi, više od 70 povrijeđeno

0
Radiosarajevo.ba
Strašna nesreća u Meksiku: Poginulo najmanje 15 ljudi, više od 70 povrijeđeno
Foto: Twitter / Još se traga za nestalima

Najmanje 15 ljudi poginulo je u stravičnoj nesreći u Meksiku. Do nesreće je došlo kada se srušio nadvožnjak u kojem se nalazio voz podzemne željeznice. Povrijeđeno je najmanje 70 ljudi, izjavili su zvaničnici lokalne vlade.

Nesreća se dogodila na liniji Metroa 12, čija je izgradnja bila suočena sa žalbama i optužbama za razne nepravilnosti, saopćio je meksički Sekretarijat za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu.

Objavljen je i snimak sa bezbjednosnih kamera koji prikazuje momenat urušavanja nadvožnjaka, piše CNN.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama mogu se vidjeti vagoni kako vise sa urušenog nadvožnjaka, dok spasioci pokušavaju da izvuku zarobljene putnike.

Na licu mjesta je više od 20 ambulantnih vozila.

Nesreća se desila na najnovijoj liniji metroa u Meksiku koja je otvorena 2012. godine. Ona prolazi kroz južni dio meksičke prijestonice, u kojoj živi 9,2 miliona ljudi.

Gradonačelnica Meksika, Claudia Sheinbaum izjavila je da još uvijek ne znaju uzrok nesreće te da će više detalja biti poznato kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije