Strašna nesreća u Indiji: U slijetanju autobusa u klisuru poginula najmanje 33 putnika

0
AA
Strašna nesreća u Indiji: U slijetanju autobusa u klisuru poginula najmanje 33 putnika
Foto: Printscreen / Autobus završio u klisuri

Najmanje 33 osobe su poginule, a nekoliko je povrijeđeno kada se u srijedu, 15. novembra putnički autobus kojim su putovali srušio u klisuru u Kashmiru pod upravom Indije.

Mohammad Asif, očevidac, rekao je za AA da je autobus skrenuo s puta i srušio se u klisuru u blizini područja Trungal-Assar na glavnom autoputu u okrugu Doda u provinciji Jammu, oko 300 kilometara od Srinagara, glavnog grada regije.

Operacija spašavanja je u toku, a zvaničnici strahuju da bi broj poginulih mogao biti povećan.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Jitendra Singh, član indijskog parlamenta iz provincije Jammu, rekao je da će helikopter biti na raspolaganju da bi se kritično povrijeđeni putnici prebacili na liječenje u grad Jammu.

Na nekoliko puteva u planinskim regijama provincije Jammu, posebno u okruzima Doda, Kishtwar, Rajouri i Poonch, česte su nesreće koje se pripisuju lošim uslovima, vožnji u pijanom stanju i brzoj vožnji, preopterećenju i odronima uzrokovanim lošim vremenom.

Ukupno 805 ljudi je poginulo, a još 8.372 je povrijeđeno u 6.092 saobraćajne nesreće u regiji Jammu i Kashmir 2022. godine, prema podacima koje je u martu objavila saobraćajna policija.

Tokom prva četiri mjeseca ove godine, 254 osobe su poginule, a više od 2.300 je povrijeđeno u 1.812 saobraćajnih nesreća, od kojih se većina dogodila u regiji Jammu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije