Strašna eksplozija zatresla Belgorod, a ruski mediji nisu okrivili Ukrajinu

0
Radiosarajevo.ba
Strašna eksplozija zatresla Belgorod, a ruski mediji nisu okrivili Ukrajinu
Foto: Printscreen / Belgorod u plamenu

Guverner ruske oblasti Belgorod Vjačeslav Gladkov izvijestio je o eksploziji na području Razdobarkine ulice koja se dogodila u subotu poslijepodne, 4. maja.

Hospitalizirano je pet osoba, tri žene i dva muškarca, a oštećeno je više od 30 kuća i 10 automobila. Kako prenosi Kyiv Post, uzrok nije poznat.

Ruski Telegram kanal Rus News tvrdi da Gladkovljeva neuobičajena suzdržanost sugerira da je incident bio još jedan "autogol" ruskog aviona na putu prema ili iz bombaškog napada.

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Schmidt Dodiku: Doći ću u Laktaše da popijemo šljivovicu zajedno! Do tad, ja sam visoki predstavnik!

Ukrajinski grad Harkiv, koji je udaljen manje od 40 kilometara, posljednjih je sedmica bio u središtu nemilosrdnih napada raketama i dronovima.

Drugi kanal pod nazivom Pepel tvrdi kako nepostojanje upozorenja prije incidenta, u kombinaciji s ozbiljnošću štete, ukazuje da je uzrok bila domaća vatra nakon što je bomba slučajno ili namjerno odbačena.

Kasnije su izvijestili kako je došlo do najmanje jednog smrtnog slučaja iako vlasti to nisu potvrdile.

Ruski informativni kanal Astra procjenjuje da je samo između marta i aprila ove godine čak 20 zračnih bombi palo na granična područja. Iz Astre smatraju da ruske vlasti neće dati odgovor o uzroku incidenata.

Izvještaji Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva u januaru objasnilo je da su incidenti vjerojatno uzrokovani kombinacijom neadekvatne obuke koja je dovela do pogrešnih postupaka za naoružavanje letjelica, lošeg izvršenja misije i umora posade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije