Strašan slučaj u Australiji: Mladić upao u rupu, pijesak ga živog progutao, preminuo je

2
Radiosarajevo.ba
Strašan slučaj u Australiji: Mladić upao u rupu, pijesak ga živog progutao, preminuo je
Foto: Printscreen / Mjesto tragedije

Mladić koji je ostao zatrpan pijeskom nakon što je upao u rupu na otoku Bribie u Australiji preminuo je u bolnici.

Dvadesettrogodišnji Josh Taylor preminuo je u četvrtak, 7. decembra, nakon što je gotovo sedmicu proveo na aparatima za održavanje života zbog nesreće koja se dogodila prošlog vikenda.

Mladić je prošlu subotu kampirao s porodicom i skupinom prijatelja. Pao je naglavačke u rupu duboku 1,5 metar na plaži, za koju se pretpostavljalo da je iskopana radi pečenja svinje, i ubrzo ostao zarobljen ispod pijeska. Hitne službe pozvane su na mjesto događaja, ali nisu uspjele brzo reagirati s obzirom na to da se sve dogodilo u udaljenom kampu.

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Poznat termin dženaze majke ubijenih sarajevskih mališana i pripadnice Armije RBiH Halide Bojadži

Prijatelji i porodica nesretnog mladića očajnički su ga pokušavali iskopati dok su čekali da stignu spasilačke ekipe. Nakon nekog vremena su ga uspjeli izvući, ali uz sudjelovanje više od 15 ljudi. Članovi porodice su zatim krenuli izvoditi reanimaciju i mladićev puls je ponovno uspostavljen, piše Sky News Australia.

Mladić je morao biti helikopterom prebačen u bolnicu Princess Alexandria u Brisbaneu, gdje je primljen na odjel intenzivne njege. Policija Queenslanda potvrdila je da je podlegao povredama u bolnici. Istražitelji tvrde kako "postoji mnogo ljudi koji su bili prisutni, a tek će razgovarati s policijom" o samom događaju.

Belinda i Peter Taylor, Joshovi roditelji, potvrdili su u izjavi kako su aparati za održavanje života isključeni nekoliko sati prije Joshove smrti jer su povrede bile preteške.

"Borio se koliko je mogao i najhrabrija je osoba koju ćemo ikada upoznati", poručila je, između ostalog, porodica u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije