Razoran zemljotres pogodio Haiti, ima mrtvih

0
Radiosarajevo.ba
Razoran zemljotres pogodio Haiti, ima mrtvih
Twitter/Screenshot / Zemljotres na Haitiju

Na području Haitija je u 14:30 zabilježen potres magnitude 7.2.

Isprva je objavljeno da je magnituda bila 7.6, što je naknadno ispravljeno.

EMSC navodi da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara te 49 kilometara jugozapadno od grada Tigwava, u kojem živi oko 117.000 stanovnika, te 17 kilometara sjeverno od grada Aquina s 5.200 stanovnika.

CNN javlja da ima mrtvih dok agencija France Presse navodi da je potres na Haitiju prozrokovao materijalnu štetu u gradovima Jérémie i Les Cayes, prema fotografijama očevidaca.

Američki Sistem za upozoravanje na cunami navodi da nije bilo upozorenja na cunami nakon potresa.

"Užasno nas je strah"

Potres su osjetili i oni koji su od epicentra bili udaljeni više od 300 kilometara. Naveli su kako su osjetili trešnju, a neki su napisali da im se zatresao krevet.

Stanovnik grada udaljenog 100 kilometara od epicentra je na EMSC-u napisao da je potres trajao jako dugo i da se snažno osjetio.

Haiti se još oporavlja od potresa magnitude 7 blizu glavnog grada koji se dogodio prije 11 godina i koji je ubio desetke, ako ne i stotine hiljada ljudi.

"Užasno nas je strah. Prošlo je mnogo godina od ovako velikog potresa", rekao je Danile Ross, stanovnik Guantanama.

Kako javlja agencija France Presse, potres na Haitiju prozročio je materijalnu štetu u gradovima Jérémie i Les Cayes, prema fotografijama očevidaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije