Strahote rata: 34 djece zarobljeno u džamiji koju su granatirali Rusi

1
Radiosarajevo.ba
Strahote rata: 34 djece zarobljeno u džamiji koju su granatirali Rusi
Foto: Twitter/EPA-EFE / Džamija Sultana Sulejmana/Mariupolj satelitski snimci

Među onima koji su zarobljeni u Mariupolju je i grupa turskih državljana koji se trenutno nalaze u džamiji u gradu, navodi turska vlada koja je zatražila od Rusije da pomogne u njihovoj evakuaciji.

U subotu je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo da su ruske snage granatirale džamiju Sultana Sulejmana, gdje se sklonilo 86 Turaka, uključujući 34 djece, prenosi BBC.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je u nedjelju da autobusi čekaju da evakuišu turske državljane "nekoliko dana", ali da su ih ometale borbe koje su u toku u gradu.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Govoreći na konferenciji za novinare u Antaliji, on je rekao da je apelovao na ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova za podršku evakuaciji i da očekuje da će "napredak" po tom pitanju.

Raniji pokušaji evakuacije ljudi iz Mariupolja, gdje je humanitarna situacija postala očajna, propali su - Ukrajinci i Rusi su krivili jedni druge.

Cavusoglu je rekao da je 14.480 turskih državljana do sada evakuisano iz Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije