Stanovnik Buče: Žena i djeca izrešetani su u automobilu

2
Radiosarajevo.ba
Stanovnik Buče: Žena i djeca izrešetani su u automobilu
Foto: EPA / Ilustracija (Ukrajina)

Ukrajinac Aleks Dajrabekov pobjegao je iz Buče kada je počeo rat, ali je ostao u kontaktu s tamošnjim ljudima, piše BBC.

On je dokumentirao što se događa u gradu na društvenim mrežama, u nadi da će to poslužiti kao dokaz u kasnijim suđenjima.

"Moji susjedi - a ima ih najmanje 10 - izgubili su svoje najbliže rođake u pokušaju evakuacije iz Buče i Irpina prije otprilike mjesec dana", kaže on u intervjuu za BBC.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Na pitanje zašto tvita slike iz Buče, odgovorio je:

"Cijeli svijet ih mora vidjeti. Ako svijet ne zna što se ovdje događa, svijet se ponaša kao i obično. Hiljade ljudi su ovdje umrle... jer su namjerno ubijeni."

U jednom izvještaju opisuje mučan susret ukrajinskih civila i ruskih snaga.

"Na dva automobila u Buči pucalo je oklopno vozilo iz mitraljeza. U jednom automobilu cijela porodica, muškarac, žena i dvoje djece. Žena i dvoje djece umrli su na mjestu. U drugom automobilu, ubijen je suprug", rekao je.

"Ovo su pravi ljudi, ovo nije laž" i dodaje:

"Cijeli svijet mora vidjeti ove slike i znati da ovo nije rat, ovo je masakr protiv naše nacije, baš kao što je Hitler učinio u Drugom svjetskom ratu. Putin to radi nama, protiv Ukrajinaca", prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije