Šta znamo o stanju Sergeja Lavrova? Bruje mreže, svi komentarišu njegov sat

3
Radiosarajevo.ba
Šta znamo o stanju Sergeja Lavrova? Bruje mreže, svi komentarišu njegov sat
Foto: Printscreen / Sergej Lavrov na Baliju

Indonezijske vlasti su izvijestile da je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov prevezen u bolnicu odmah po slijetanju na Bali, gdje se održava summit G20, prenose strane agencije.

Trojica dužnosnika vlade Indonezije i jedan medicinski djelatnik rekli su da mu je pružena liječnička pomoć, a dvojica su ustvrdila da je Lavrov imao problema sa srcem.

Nikakve dodatne pojedinosti nisu poznate. AP javlja da je Lavrov prebačen u bolnicu Sanglah u Denpasaru.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Lavrov sletio na samit na Bali  završio u bolnici, javili se iz Rusije: ‘Ne možemo vjerovati očima'

Lavrov sletio na samit na Bali završio u bolnici, javili se iz Rusije: ‘Ne možemo vjerovati očima'

Ubrzo je stigao demantij iz Rusije.

"Sergej i ja gledamo vijesti iz Indonezije i ne možemo vjerovati svojim očima: ispada da je ministar hospitaliziran. Ovo je naravno, akrobacija u lažiranju", poručila je Maria Zaharova, glasnogovornica ministarstva.

Zaharova je ubrzo na svoj profil na Telegamu objavila snimku na kojoj Sergej Lavrov, kako se čini, sjedi na terasi svog apartmana hotela na Baliju i čita neke dokumente.

"O našemu predsjedniku se već 10 godina piše da se razbolio. Takva igra nije novost u politici", poručio je Lavrov s Balija.

Na stočiću pored Lavrova kamera je uhvatila da ministar ima najnoviji IPhone, dok mu je na ruci pametni Apple sat što su mnogi komentarisali na društvenim mrežama: "On sa zlatnim lančićem i majicom u zapadnjačkom stilu. Nikad ga nisam vidio bez prave košulje i kravate", jedan je od komentara na objavljeni video.

Drugi korisnici su više komentarisali njegovu majicu, mnogima se dopala.

Generalni utisak ovog obraćanja je da je krajnje neobično za ruskog ministra da na sebi ima sve "zapadno". Drugi su komentarisali o sigurnosnom aspektu hakovanja telefona i sata koji Lavrov nosi.

U međuvremenu je guverner pokrajine Bali rekao za Reuters da je Lavrov posjetio bolnicu radi pregleda, ali da je s njegovim zdravljem sve u redu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije