Šta do sada znamo: Napadač u Utrechtu je u bijegu, reporteri javljaju o žrtvama

Radiosarajevo.ba
Šta do sada znamo: Napadač u Utrechtu je u bijegu, reporteri javljaju o žrtvama
Twitter/Screenshot / Holandija: Više osoba povrijeđeno u pucnjavi u tramvaju

Nepoznati počinilac jutros je u 10 sati i 45 minuta otvorio vatru u tramvaju u holandskom gradu Utrechtu, a nakon toga je pobjegao s mjesta događaja.

Jedine trenutno poznate informacije su da je policija u potrazi za počiniocem ovog djela. Angažovani su i helikopteri, kao i antiteroristička jedinica.

Policija razmatra opciju da je u pitanju teroristički napad. Najmanje sedam osoba je povrijeđeno, a pojavila se i ispovijesti jednog od ljuid koji su nvidjeli napad.

"Vraćao sam se s posla kada se to dogodilo. Stajao sam na semaforu i vidio sam ženu kako leži. Mislim da je imala između 20 i 35 godina. U jednom trenutku čuo sam bang-bang tri puta. Četiri muškarca hodala su prema njoj i pokušali su je odvući, a onda se opet čulo bang-bang, a ti muškarci su pustili ženu. Jako haotično je ovdje", rekao je očevidac za TV Utrecht.

Holandska stranica AD javlja kako reporteri na mjestu događaja vide nešto što bi moglo biti tijelo ispod bijelog pokrivača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije