Srušio se putnički avion u Kanadi, hitne službe na terenu vode istragu

Radiosarajevo.ba
Srušio se putnički avion u Kanadi, hitne službe na terenu vode istragu
Nekoliko osoba je povrijeđeno nakon što se putnički avion kompanije "West Wind", koji je prevozio 22 putnika i tri člana posade, srušio u blizini aerodroma Fond-du-Lac u Kanadi.

Kako je saopćeno, avionska nesreća dogodila se oko 6.15 sati, prema lokalnom vremenu, a brojne istražiteljske ekipe tokom noći pokušale su utvrditi uzroke nesreće u kojoj, na svu sreću, niko nije stradao, prenosi CBC.

"Nije bilo eksplozija niti vatre. Nekoliko ljudi je pretrpjelo teške povrede, u izvlačenju pojedinih učestvovale su zračne snage hitne pomoći, ali još uvijek nemamo informacije o preminulim", stoji u saopćenju policijskih službi.

Raymond Sanger i njegova supruga, koji žive u blizini mjesta nesreće, prvi su posvjedočili strašnim scenama nakon nesreće i pozvali hitne službe.

"Čuli smo neku buku, a zatim i ljude kako vrište. Neka žena je bila jako uzbuđena i vrištala je veoma glasno. Pratili smo taj glas i otkrili srušeniu avion. Svi putnici su bili razbacani unutar aviona, između sjedišta, a mi smo pokušali izrezati neke dijelove metala kako bismo izvadili ljude", kazao je Sanger.

Uzrok pada ovog aviona još uvijek nije poznat, a istraživačke ekipe se već nalaze na terenu kako bi se utvrdilo šta se dešavalo s avionom na nebu, prije pada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije