Srpski patrijarh Irinej: Srbi očekuju pomoć od bratskog ruskog naroda

Radiosarajevo.ba
Srpski patrijarh Irinej: Srbi očekuju pomoć od bratskog ruskog naroda
Patrijarh srpski Irinej služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju sa vladikama i sveštenstvom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Moskvi, a u besjedi je istakao da su Srbi pomoć uvijek očekivali od bratskog ruskog naroda.

Patrijarh srpski Irinej služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju sa vladikama i sveštenstvom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Moskvi,  a u besjedi je istakao da su Srbi pomoć uvijek očekivali od bratskog ruskog naroda.

"Nas danas prisiljavaju da se udaljimo od naše majke Rusije. Nama je to nemoguće. Udaljavanje od Rusije, ruskog naroda, Ruske crkve za nas je udaljavanje samih od sebe, i mi to nikada nećemo prihvatiti, niti ćemo moći da razumijemo takve želje i takva očekivanja", naglasio je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej je dodao da su Ruska crkva i ruski narod nada svih pravoslavnih, javio je Sputnjik.

"Radujemo se što je Rusija stala na svoje noge, radujmo se što je u Rusiji procvjetalo hrišćanstvo, onako kao što je uvijek bilo u Rusiji, i otuda su Ruska crkva i ruski narod nada svih pravoslavnih", naglasio je patrijarh srpski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije