Sramna poruka tinejdžera-ubice porodicama žrtava

Radiosarajevo.ba
Sramna poruka tinejdžera-ubice porodicama žrtava


T.J. Laneu, tinejdžeru koji je prošle godine ubio troje učenika srednje škole u Ohiju, određena je doživotna kazna zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

Ubijeni su Demetrius Hewlin (16), Russell King Jr. (17) i  Daniel Parmertor (16). Nate Mueller i Joy Rickers bili su ranjeni, kao i Nick Walczak, koji je ostao paraliziran od struka nadole, prenosi NBCnews.

Pri određivanju kazne sudija David L. Fuhry naglasio je kako se mladić ne kaje zbog zločina koji je počinio i za koji zapravo nije ni imao motiva, piše CBSnews, a porenosi Dnevnik.hr.

L. Fuhry se na izricanju presude pojavio u majici na kojoj je pisalo killer (ubica). U jednom trenutku je okupljenima u sudnici, među kojima je bilo i članova porodice, pokazao i srednji prst i rekao: "Ova ruka, koja je povukla obarač i ubila vaše sinove, sada masturbira u uspomenu na to. J..... se svi".


Šokantna poruka ubice porodicama svojih žrtava (Foto: Dnevnik.hr)

Osamnaestogodišnji Lane je prošlog mjeseca proglašen krivim za ubice troje učenika i ranjavanje njih još troje u februaru 2012. godine u kantini škole u Chardonu, ruralnom gradiću udaljenom 50-ak kilometara od Clevelenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije