Specijalcima iz helikoptera ispale dvije svjetlosno-zvučne granate

Radiosarajevo.ba
Specijalcima iz helikoptera ispale dvije svjetlosno-zvučne granate
Antiterorističkim specijalcima poljske policije iz helikoptera su, tokom leta, nad južnom Poljskom, ispale dvije svjetlosno-zvučne granate.

Pošto potraga na terenu nije urodila plodom, policija sada apeluje na eventualne poštene nalazače da prijave ako ih nađu, da ih nikako ne diraju.

Ovaj svojevrsni blam komandosa poljske policije, kako prenose agencije, desio se u prilikom operacije protiv nelegalnih plantaža marihuane u Vitovu kada su im tokom leta ispale granate, a da paradoks bude još veći snimak tog leta su postavili sami policajci iz jedinica u Žešovu i Lublinu da se pohvale akcijom protiv narko mafije.

"Specijalci antiteroristi iz Potkarpatskog vojvodstva izgubili su tokom operacije dvije svjetlosno-zvučne granate. Najverovatnije su ispale iz helikoptera tokom preleta iz Ćihog i Vitov. Potraga je obustavljena, nisu nađene", potvrdio je poljskoj privatnoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije Roman Volski.

Policija upozorila je i da te granate najviše od svega podsećaju na ogromnu petardu i da nenamjerna detonacija može da nanese ozbiljne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije