... / Šokantan snimak iz Londona: Čovjek vrijeđa muslimanku dok njeno dijete plače

03. 09. 2020. u 07:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svijet je šokiran snimkom iz Londona, na kojem se vidi stariji čovjek koji vrijeđa muslimanku toliko da njena mala kćerka ne prestaje plakati...

Neimenovani stariji muškarac snimljen je kako drži islamofobni govor ženi koja nosi hidžab. Sve se događa na autobuskoj stanici u Bexleyheathu, na jugoistoku Londona. 

"A, to je Saudijska Arabija. Tamo gdje ti odsjeku glavu, ako se protiviš Vladi. Da li bi voljela da živiš tamo - gdje ti odsijeku glavu ako imaš različito mišljenje?", čuje se kako govori. 

Kada ga žena pokuša ignorirati, on se okrene malenoj djevojčici i kaže joj da je njena mama "zamotana kao ćurka", zbog čega dijete eventualno počne plakati. I pored očitog stresa u kojem se nalazi djevojčica, on nastavlja svoju tiradu mržnje.

Žena mu govori da je luđak, na šta joj on počinje prilaziti, a ona mu govori da ne razgovara tako s njom. On potom počinje galamiti: "Vrati se u Saudijsku Arabiju", poručujući kako muslimani ne pripadaju Velikoj Britaniji, a onda joj govori i da "od*ebe".

Drugi klip prikazuje djevojčicu kako neutješno plače, dok je majka grli i moli da prestane. 

Tražeći podršku, stariji muškarac se okreće još jednom putniku i govori, uz psovke: "Prvo priča, a sad plače", na šta mu putnik odgovara: "Druže, zbog tebe njena djevojčica plače."

Srećom, sve su zaustavili vozači autobusa, koji su muškarca optužili da zlostavlja ženu s djetetom. Ovaj opet počinje galamu, psovke i odlazi uz riječi da ona ne bi trebala biti tu...


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA