Snježna oluja ponovo zahvatila sjeveroistok Amerike

Radiosarajevo.ba
Snježna oluja ponovo zahvatila sjeveroistok Amerike

Snježna oluja zahvatila je sjeveroistok SAD, pa je u nekim područjima snježni pokrivač dostigao visinu od 45 centimetara, najmanje tri osobe su poginule, na hiljade letova je otkazano, a drumski saobraćaj otežan je za milione vozača.

Najmanje tri osobe su izgubile život zbog snježne oluje u američkoj saveznoj državi Maryland - vozač koji je izgubio kontrolu nad vozilom zbog snijega na putu 80 kilometara sjeverozapadno od Baltimora i dvije osobe koje su poginule u sudaru vozila zbog klizavog puta u Prince George Countyu, prenijela je agencija AP, piše Fena.

Oluja je zahvatila 1.600 kilometara, od Kentuckya do Massachusettsa, ali je posebno pogođen gusto naseljeni koridor između Philadelphie i Bostona.

U New Jerseyu snježni pokrivač dostigao je 39.4 centimetra, u Philadelphiji 30 centimetara, u Brukhevenu, nedaleko od filadelfijskog aerodroma - 38 centimetara, dok su pojedini dijelovi New Yorka prekriveni s 25 centimetara snijega. Autoputevi u i oko New Yorka su potpuno zakrčeni, a zbog snježne oluje vožnja traje tri puta duže.

Dijelovi sjeveroistočne države New England su, također, pod snijegom, koji je u Foksborou, Massachusettsu i Providenceu, Rhode Islandu, prekrio zemlju sa po 28 centimetara. Meteorolozi su saopćili da bi oluja mogla da bude propraćena jačom hladnoćom ako stigne arktički zrak iz Kanade. Stanovništvo Čikaga je već suočeno s minus 28 stepeni Celzijusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije