Snježna mećava odnosi živote u SAD

Radiosarajevo.ba
Snježna mećava odnosi živote u SAD
/ Foto: Popsugar.com

Obilne snježne padavine, jak vjetar i izuzetno niske temperature, koji su pogodili  SAD, odnijeli su najmanje 16 života,  javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Većina žrtava stradala je u saobraćajnim nesrećama na klizavim putevima, jedna teško bolesna žena smrzla se kada je odlutala daleko od kuće, a jednog radnika je zatrpala hrpa soli za prosipanje puteva.

Spasilačke ekipe u New Yorku i Bostonu patroliraju ulicama u potrazi za beskućnicima koji bi mogli da se smrznu. Oko 2.200 letova aviona je otkazano. Zatvoreni su i pojedini putevi, a vozovi saobraćaju usporeno. Visina snježnog pokrivača dostigla je na nekim mjestima 60 centimetara, javlja AP.

Snježna mećava Hercules pogodila je sjever Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a bijeli pokrivač prekrio je i poznati njujoršku Central park i pretvorio ga u pravi zimsko-skijaški centar, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

U međuvremenu, kako javlja dopisnik AA, neki stanovnici New Yorka koriste uživaju u snježnim radostima, a najveći broj njih se okupio upravo u Central parku.

Nesvakidašnji prizori Central parka obojenog u šarenu zimsku odjeću, sanke, skije i različite vrste plastičnih zimskih rekvizita, privukli su i veliku pažnju fotoreportera.

Central park je poznat i po svojim vjevericama. Okupljeni građani New Yorka im daju hranu, a oni malo uporniji uspijevaju da ih namame i iz ruke daju hranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije