Snažna eksplozija u Tel Avivu

Radiosarajevo.ba
Snažna eksplozija u Tel Avivu

Sirene su drugi dan zaredom aktivirane u Tel Avivu, nakon što se čula jaka eksplozija raketa ispaljenih iz pojasa Gaze prema tom gradu, komercijalnom centru Izraela, javili su izraelski mediji, a odgovornost za napad je preuzelo vojno krilo Hamasa, prenosi Fena.
 
Policija nije odmah mogla da potvrdi da li je išta pogođeno u gradskom području. Rečeno je samo da su ispaljene dvije rakete, a izvještaja o povredama i šteti nema.
    
Dvije rakete iz pojasa Gaze ispaljene su i u četvrtak na Tel Aviv, ali su izgleda pale u more. Tada su se prvi put od Zaljevskog rata ranih 1990- tih godina prave sirene oglasile u Tel Avivu. Odgovornost za raketiranje preuzeo je Islamski džihad.
   
Prethodno je jedna raketa pala na otvoreno u području grada Aškelona 15 kilometara udaljenog od Tel Aviva, koji je inače 75 kilometara daleko od granice pojasa Gaze.
    
Najnovija eksplozija uslijedila je nakon što su pripadnici Hamasa ispaljivali rakete na Izrael tokom posjete egipatskog premijera Hišama Kandila Gazi.
   
Prethodno je izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao da će poštovati prekid vatre tokom te kratkotrajne posjete i izraelska vojska tvrdi da ga nije prekršila uprkos ispaljivanju palestinskih raketa.
 
Nekoliko mjesta na jugu Izraela pogođeno je i izraelske vazduhoplovne snage su odgovorile, između ostalog, napadom na kuću komandira Hamasa.
 
Palestinski ljekari kažu da je dvoje ljudi ubijeno uključujući i jedno dijete. Time je broj palestinskih žrtava od srijede porastao na 21.
 
Troje Izraelaca ubijeno je u četvrtak ujutru kada je jedna raketa pala na stambenu zgradu na jugu Izraela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije