SAD / Snažna eksplozija u Nashvilleu: Iz policije poručuju da je napad u pitanju

25. 12. 2020. u 18:30:00 Hina

Shares: 0

U centru Nashvillea došlo je do goleme eksplozije.

Eksplozija se dogodila sjeverno od središta grada, blizu tornja AT&T, kultne zgrade prijestolnice country glazbe, nazvane "Batmanov toranj" zbog svog oblika. Policija je blokirala cijelu četvrt.

"Vjerujemo da je netko namjerno uzrokovao eksploziju na božićno prijepodne u centru Nashvillea", rekao je glasnogovornik policijske postaje Metro Nashville.

Glasnogovornik Don Aaron je na jutrošnjoj kratkoj konferenciji za novinare kazao kako su nakon dojave o sumnjivom vozilu službenici Odjela za eksplozivna sredstva upućeni u središte grada, da bi ubrzo nakon toga oko 6:30 sati ujutro došlo do značajne eksplozije povezane s tim vozilom, piše CNN.

"Službenici policijske uprave Metro Nashville reagirali su na dojavu o ispaljenim hicima kada su u ulici u središtu grada naišli na kamper koji im je izgledao sumnjivo. Iako nisu naišli na dokaze o pucnjavi iz vatrenog oružja, kamper im je pobudio sumnju te su pozvali u pomoć Odjel za eksplozivna sredstva. Službenici iz tog odjela upravo su krenuli prema mjestu događaja kada je kamper eksplodirao u 6:30 ujutro", kazao je Aaron.

"Vjerujemo da je eksplozija namjerno uzrokovana", dodao je.

Eksplozija je srušila jednog policajca, kazao je, a kod drugog je izazvala gubitak sluha. Dodao je kako nijedan policajac nije ozbiljno ozlijeđen.

Glasnogovornik vatrogasne službe Nashvillea Joseph Pleasant je priopćio kako su u incidentu ozlijeđene tri osobe i da su prevezene u bolnicu. Dodao je kako ni jedna od njih nije u kritičnom stanju.

Incident istražuje više američkih agencija, kako lokalnih tako i saveznih, uključujući FBI i ATF, rekao je Aaron.

Svjedok događaja, Buck McCoy, rekao je za CNN da se eksplozija dogodila točno ispred njegove zgrade.

"Cijela ulica je bila u vatri. Vatra je progutala tri automobila. Drveće je popadalo na ulici, krhotine stakla su bile posvuda. Ljudi su odlazili iz svojih kuća sa svojim životinjama. Vatrogasci su mi rekli da se što je više moguće udaljim od ovog područja", kazao je.

"Svi moji prozori u drugoj sobi su se razbili. Bilo bi grozno da sam bio tamo u tom trenutku. To je izgledalo kao da je eksplodirala bomba, toliko je eksplozija bila jaka", dodao je McCoy.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA